Alhambra

Idag skulle vi försöka igen att komma in på Alhambra i Granada. Dryga 6 mil tillbaka igen på A-92 där det är dom brantaste backarna är. Vet faktiskt inte vad som är värst, 14% i alperna eller 7% i nån mil. Nu åkte vi alla fall tillbaka med gamla “bettan” som inte var så mycket lastad och med vetskapen att vi skulle tillbaka igen i eftermiddag. Vi hade “tränat” igår så nu gled vi enkelt upp till Alhambra via Granada och till parkeringen. Vi tog först rundan igenom Albercones del Generalife.

Väldigt vackert, väldigt rogivande med allt porlande vattnen i fontäner och små mini bäckar. Nästa var Moriska fästningen Alhambra. Det var mäktigt.

kl 12:30 hade vi biljetter till Nazarens Palats. Det var väldigt punktlig. 12:20 skulle vi ställa oss i kön för att komma in. Om det var värt? Ja det var det. Vi har stövlar runt i Rom, Grekland osv. Men det här var det lite annat. Sultanen Nazarens Palats var väldigt vackert och välbevarat.

Väggarna var fullgraverade med ex detta mönster.

Nu var vi trötta I benen. Unn hade faktisk gjort slut på ett par gympaskor nu. Halv 3 så var vi ute ur Granada och hade även passat på att tanka diesel igen. Det går åt en del i backarna i Sierra Nevada. Nästa stopp var Guadix som skulle ha en ställplats med tömning av grå/ svartvatten och fyllning av dricksvatten. Stan ska även vara känd för alla grotthus i bergen. Efter ha trasslat runt och kommit ner till ställplasen och tömt och fyllt vatten så var inte ställplasten så lockande. Stickparkering efter en bakgata som vi hade fått behöva stå 2 meter ut på gatan. Väldigt korta platser max 7 meter. Vi hade sett tillräckligt med hus i bergen och åkte söderut via Tabetnas för att se spansk öken.

Här var vissa scener av den Onde, gode och den fule med Clint Eastwood inspelade. Nu var vi bara 20 mil till sängarna i Torrevieja och duschen, egen riktig toa. Så vi satte fart efter kusten förbi Carrefour i Torrevieja

för att handla middag. Sen vidare “hem” för att parkera och rusa in hemma och bara vara en stund.

Nu blir vi här innan vi åker och “dumpar” bilen på parkeringen och flyger hem för denna gången.