Damaskbytet

Söndagen ägnades det åt att byta den trasiga damasken. När bromsskivan kom av så såg jag att den hade grövre sprickor än den vänstra hade. När man har skruvat på bilen och sedan åker med den så kan man inte låta bli att lyssna efter ljud som kan vara nya eller ändrats. Senast efter lagerbytet på vänstra sidan så tyckte jag att yttre drivknuten på just vänster sida knackade vid påfrestning samtidigt som man svängde lite. Det är nog dax för nya drivknutar.

När drivknuten var loss så passade jag på att tvätta den ordentligt ren för att få ut smuts som kanske hade hittat in genom den trasiga damasken. Vid montering av lagret igen så såg jag att det var hög tid att byta den högra, hur ser den vänstra då ut som knackar lite.

Men nu var det bara att fetta in och montera tillbaka allt med ny skiva och belägg. Nu var det lite spännande att höra hur det skulle låta i drivknutarna. Men nu lät det inget. Men det blir att byta innan vi åker utomlands.