Julmarknad i Linköping

Till första advent så tänkte vi åka till en julmarknad. Efter lite sonderande på nätet så fastnade vi för Tidernas jul 2021 som är en julmarknad i Gamla Linköping. Vi har aldrig varit på julmaknaden, men i Gamla Linköping har vi varit tidigare. Ett mysigt ställe att strosa runt i.

Vi åkte iväg på lördag förmiddag, det var nån minusgrad.

Vi tänkte parkera vid valla och gå igenom vallaskogen. Men där var det avstängt. Många hade tänkt likadant. Parkeringen vid Gamla Linköping och den över stora vägen(Cupolen) var också full. Det fick bli att åka förbi och in i närmsta villaoråde och parkera efter gatan. Det var verkligen en fin och trevlig julmarknad

Väldigt mycket folk, lite trångt i bodarna när man ville komma in och värma sig lite. Mycket hemslöjd och ätbart. En riktigt bra julmarknad eller kanske mera marknader.

Vid mörkret kom kylan och det började blåsa lite. Vinden bet i öron och näsa, så vi gick tillbaka till bilen och satte gps’n på Bergs slussar. Vinden ökade på och det skulle troligen bli en kall och blåsig natt.Vi ändrade riktning och åkte till Motalas ställplats Södra strand. Där fanns det el och det kunde vara trevligt en kall och blåsig natt.

Här blev det middag i bilen. Ingen ville lämna bilen för att gå till stan (kallt). Det blev smördegsinbakad lax i ugn med kokt potatis. Sen var det “Så ska det låta” med lite vin och ost. Vi sov länge under våra duntäcken. Tycker det är så skönta att sova i husbilen när man har sänkt värmen under natten och har bara nästippen utanför täcket. Men man får höja värmen en stund innan man kliver upp. Efter sena frukosten så lämnade vi motala för denna gång. Ställplaten var väldigt bra med all service och med rena toalett/dusch. Vi passade på att tömma allt vatten och latrin innan vi åkte så behövdes det inte göras när vi kom hem.

Det var tre bilar med oss över natten. Nu blir det inga mer turer med bilen i år. Men vi har den påställd och försäkrad, så om lusten faller på så är det inget som hindrar oss att ta en tur.