Påsktrip 2022

Det velandes om vart vi skulle åka. Ett tag så lutade det åt att ta en tur till åland men nu blev det ner till Mosel och Luxemburg.

På tisdag efter jobbet så åkte vi iväg mot Trelliborg.

Sent på kvällen stannade vi utanför Trelleborg på parkering till en Discgolfbana. Här blev det ett par timmars sömn innan vi åkte ner till båten. Vi hade inte satt på värmen under natten och det blev en kall natt.

Onsdagmorgonen lämnade vi Sverige och seglade mot Travemünde och Tyskland. Efter en halvtimme så hyrde vi en hytt och somnade snabbt, vi hade troligen sovit dåligt under natten. Det var klart värt att sova och få en dusch på båten. Eftermiddagen ägnade vi åt att åka mot mosel. För att hinna ner så fort som möjligt och slippa köra sent på kvällen så stannade vi snabbt längs Autobahn och lagade middag i bilen (pyttepanna).

Ställpatesn i Klausen fick bli målet. Komma ner vid mosel så sent och hitta någon platser vid vattnet skulle nog vara svårt. Ställplaten i Klauen är ingen plats att ligga på utan är bara en övernattnings ställe. Det finns ingen service utan bara en gratis parkering som är ok att stå med husbil.

Nu på Torsdagen skulle vi åka över till Luxemburg och köpa vin. Vi åkte ner till Wormeldange och till vinkällaren som vi brukar handla i.

Här handlades det vin i mängder. Det är Pino Blank, Risling, Auxerrois som gäller och bubbel som Crémant Poll-Fabaire

På vägen tillbaka till tyskland passade vi på att tanka upp bilen och reservdunken (20L). Nu tänkte vi leta upp en ställplats längs Mosel som vi skulle stå på till lördag och bara njuta av sol och värme.

Strax före gränsen såg jag en affär som vi kunde handa i för att fylla upp kylen.

Men i den här gränshandeln var det vin,sprit, tobak och kaffe som gällde. Här blev det ett 50 tal flaskor cava för det var ju så billigt.

Första ställplatsen efter mosel i Mehring (Mosel Beach Ferienwohnungen und Wohnmobilstellplatz) svängde vi in på vid 14 tiden. Då var det bara ett par platser kvar.

Solen lös från en blå himmel och vi var snabbt på plats och njöt av sol, vin och lite småsnacks. Här satt vi resten av dagen. Grillen kom fram och det blev fläskkottletter och kokt potatis med sallad såklart.

Vid restaurangen finns det toaletter och duschar. Duscha kostar 2 €

Fredag 07:15 kom barnen första gången och sjöng en ramsa och vevade på en trälåda som smattrade. förstog aldrig vad det handlade om. Men dom gick runt i hela stan hela dagen.

Det blev frukost ute för första gången i år, solen värmde redan. Vi slog till med påsklunch idag för imorgon ska vi åka hem igen. Sill, lax, skagenröra, ägg, västerbottenpaj och påskmust såklart.

Solen fortsatte att värma och vi mös vidare.

Det blev torsk och potatis i vitvin till middag. När solen gick ner så var det överfullt på ställplatsen och bilarna stod väldigt tätt på vissa ställen.

Lördagen var lika solig som dagarna innan och vi åt frukost ute igen. Idag var det dax att åka norrut mot Sverige och vi åkte via Köln.

Det blev ett kortare stopp på en rastplat efter autobahn. Det var mycket långtradare som stod på rastplatserna, men här var det nästan tomt?

När det var dax att tanka så svängde vi av och åkte ett par mil parallellt med autobahn. det är mycket skönare att åka dessa vägar när man inte behöver trängas med långtradare.

Vi skulle ta båten från Travemünde på morgonen så vi åkte upp till ställplatsen i stan. Men där var det fullt så vi fick vackert åka vidare till ställplatsen nere vid stranden (Strand/Kowitzberg) Här hade vi inte varit förut.

Söndagen blev en dag på sjön. Klockan 09:30 skulle båten gå, men vi kom iväg nästan en timme senare. Båten skulle mellanlanda i Rostock på vägen till Trelleborg. Vi tänkte äta både lunch och middag. men stax efter att båten kommit iväg så stängdes restaruangen sen var det stängt till en timme innan vi kom fram.

Nu var vi trötta när vi väl kom till Trelleborg. Vid Örkeljunga stannade vi på sällplatsen för natten. Där har vi övernattat många gånger. Måndagen åkte vi sista biten hem via en MC Donalds så var denna lilla trip till ende.