Sevilla

Nio var larmet satt. Men halv nio så var vi uppe och åt frukost efter att satt på värmen kl sju. Ja det var 2+ ute när vi gick upp. Duntäcket hjälpte föga och jag kan lova att dassringen inte var komfortabel. Inne vet jag inte utom bara att det var kallt. När vi åkte vidare i dagsljus så insåg vi att vi var ganska högt upp. Ställplatsen i sig var det inget fel på fantastiska vyer.

Nu var det ca 28 mil till Sevilla som var dagens mål. Jag hade tittat ut en nattplats vid järnvägsstationen, Kansas parkning. Där kunde man stå med husbil och sova över natten för 21 €. Närmare plats hittade vi inte, men 2,3 km till Sevilla katedralen var godkänt. Till katedralen gällde bara onlinebiljetter. Tog ca 2 minuter att köpa ett par biljetter på webben till nästa entré om 3 minuter. Ibland funkar det riktigt bra. Men innan vi var där så krävde värmen och lunchtarmen ett stopp med öl och lite tapas.

Det var en riktigt skön atmosfär som vi njöt av redan efter ett dygn. Katedralen var väldigt mäktig.

Vi besökte även Columbus grav.

Det var mycket appelsinträd i stan.

Blev många steg på steg räknaren i city.

Senare på eftermiddagen styrde vi mot Plaza de Espana. Solen sken och värmde.

Många spanjorer fotade sig vid regionerna som dom kom ifrån. Jag ville inte vara sämre och hittade Alicante som kändes närmast.

Nu började vi dra oss tillbaka men via city för att äta, började bli hungriga och klockan var närmare sex. Hittade tapasbar/resturang på en gågata som hade ledig bord. Det blev lite kyckling, fläsk, tonfisk och potatis, med diverse såser.

Det blev lite kyligt vid nio och nu var vi “stela” i ledern och haltade hem till husbilen efter ha gjort snart 30000 steg på kullerstensgator. På parkeringen hade det kommit fler husbilar och var väl ca 15 stycken lite slarvigt räknat. Innan sängdax så kom det fram lite mys.

Imorgon hoppas vi på sovmorgon när det nu är lite varmare.