Höstlov glasriket

Klockan 09:00 vaknade jag och hoppade upp. Unn var redan uppe som vanligt. Solen hade nästan lyckats tränga igenom. Ställplatsen var bra och vi lämnade ganska sent vid 11 tiden. Vi åkte upp till Ventlinge och handlade på Gårdsbutiken.

Det blev lite olika löksorter och potatis. Här fanns det många olika potatissorter och löksorter. Det fanns också massor av andra saker också, mest rotsaker.

Löktavlan utanför Gårdsbutiken

Vi styrde över till östra sidan igenom Alvaret och tittade på några gravfält för sedan styra över mot Ölandsbron och över till fastlandet.

Nu siktade vi in oss på glasbruk. Först ut var Pukeberg Glasbruk utanför Nybro.

Glasverkstaden var stängd och det satt några och fikade i kaffetterian. Vädret fortsatte att vara gråmulet eller regnade.

Nästa stopp blev Orrefors. Här tog stoppet inte mer än 20 min innan vi for vidare.

Kosta Boda stannade vi längre vid. Tänkte äta här men hittade inget som föll oss i smaken. Unn hittade däremot fritidsbyxor i en outlet. Och jag hittade byxor till Tod. Nu började vi bli hungriga och en titt i husbilens skafferi så skippade vi inköp och tänkte satsa på tacos. Regnet hade eskalerat och det började skymma. Efter korsningen 28 och 37 så dök en skylt med Naturreservat upp . Där stanna vi sa vi i kör och svängde in i en skog. Ett par (8) km så syntes en en skylt i helljuset. Efter lite letande med lampan i mobilen och trixande så var vi på en parkering .

Till middag blev det då Tacos som nämndes. Lite nöd mat

Det ska vara stig på 1.7 km i en urskog som vi ska undersöka imorgon om det inte regnar förmycket.