Höstlov Borgholm

Vet inte men kanske är det omställningen av klockan till vintertid som har fått oss att komma upp tidigt. Idag var vi iväg från Nötö vid 10. Vi stannade till i Mönsterås för att gå mot Sjögatan ut från våtmarkerna längst in i viken. Det hade växt igen och och informationskyltarna var borta.

Den gamla kajen fanns kvar.

Vi hade provat att sova utan bäddmadrassen som är 8 cm och i mitt tycke ganska hård(vattensäng hemma) så bestämde vi oss att vara utan och istället köpa in ett tunt madrasskydd att ha på resårmadrassen. Utanför Kalmar så såg vi en Jysk. Efter lite överläggning lämnade vi Kalmar och åkte till Öland.

Det fortsatte att vara gråmulet och regnet hängde i luften. Vi åkte till Borgholm och ner till hamnen för att hitta en övernattningplats. Ställplatsen Sunset som låg vid vattenkanten var öppen och det var gott om plats. Men vi var tidiga kl var bara 13.

Närmare kom vi inte. Innan vi gick upp i stan så blev det en skagerntoast.

På gågatan var det lite folk i rörelse.

Det såldes pumpa på torget

Lagom till vi kom hem så kom regnet. Det var inte så mycket, mer kraftigt duggregn. Till middag blev det fjärilskotletter med potatismos och sallad så klart.