Hem till Torrevieja

Hade svårt att somna om när jag vaknade vid 4 i natt. Vet inte varför. Jag borde ha harit jätte trött efter vandringen upp efter forsen till sjön. Vaknade med ett ryck stax efter 10. Det var kallt ute. Funderade en stund men jag visste inte vilken höjd jag var på. Men när jag åkte vidare så var jag uppe på 14-15 hundra meter. Det kan ju för klara att det var kyligt på morgonen.

jag sket i museet och gruvtåget. Satt på full värme och åkte söder ut. Jag har åkt den här vägen förut 2019 med för och nackdelar. Började köra utan gps och det gick bra till början. Tog N420 ner till Teruel och vidare på N330. Lite slingrig men galet vackert. Mötte en del utlänska husbilar som också njöt av vägen. Sen råkade jag kommer ut på A32 efter Requena. Det blev till att gena över via småvägar mot N330 igen. Det ska väl husbilen klara. Har ju gasat runt på grusserpeniner förr🙂. Råkade snirkla mej fram till en stad där det stog turistbussar och turisttåg. Stan låg uppe på en utskuren bit berg som floden skurit runt. Castillo de Alcalá del Júcar. Aldrig hör talas om. Men klart sevärt. Tänk va bra att köra fel.

Sanslöst vackert. Allt låg i en stor ravin som man lämnade upp på högplatån igen. Rekommenderas stort. Gick att snirkla sig igen med större husbilar. Jag var lite skärrad. Hade jag inte sett en turistbuss hade det varit jobbigt. Många gånger är N330, N420 väldigt raka. Man får vara beredd på att polisen står bakom 50-skytarna i byarna.

Men här och var så dyker det upp lite “roliga” saker som vid denna korsning.

Skorstenar i marken.

Jo, det hade bott folk i “vägrenen”. Det är sådant som jag älskar att se när jag åker runt Europa. I min glädje att komma fram så hade jag glömt att “bajsa” bilen. Den kommer ju stå på Alicantes långtidsparkering. Hur kul skulle det vara att hämta upp den med gammalt vatten och halvfull skittank🥴. Tog en sväng runt Yelca. Som var en utomordentligt tömningsplats. Inte att stå och övernatta på för och att kolla stan. Låg långt utanför. Sista biten blev nästan fågelvägen, tittade inte så noga vad gps’n rekommenderade. Har ju åkt serpentiner med grus förr(grekland). Denna sista biten var den värsta även räknat då kaffekokaren tog livet av sig och kastade sig handlöst i golvet(2018). Jo micron slängde sig ut och tog livet av sig. Nåt måste va fel?

Det är kanske inte bara är frugan som tycker att jag kör husbilen som en gokart🤪Tur var väl att spisen och ugnen inte gick sönder. Även kaffekokaren stod kvar på hyllan. Blev ett par märken i golvet och elemenskyddet. Men vad gör det.

Sen var väl denna resa slut. Bilen kommer att stå på Långtidsparkering vid Alicantes flygplats. Efter nytt hjulager vänster fram “igen”

3 reaktioner på ”Hem till Torrevieja

Kommentarer är stängda.