En dag i Frankrike

Vid typ 9 så sattes det igång att renovera en kyrka. Då hade dom redan “tassat” runt och hämtat vatten vid vattenutkastet. Fantastiskt fin ställplats. Perfekt placerad för ett stopp när man genar mot A20. Vägen ner vidare var vacker och bra. Stannade i Châtillon-Coligny som jag hade märkt upp med en fin ställplats och kanske fin stad.

Ställplarsen var fin vid vatten och hade även vattensortering. Stan var lite död. Den gamla delen innanför vallgraven var inte mycket att se. Satt flertalet infoskyltar. Började fundera om det är så att dessa gamla byar från 1200-1700 talet håller på att dö? Det är inte med än ett 20 tal mil från Paris. Såg även en del slottliknande byggnanden till salu? Åkte vidare igenom vackra skogsområden.

Det är så typiskt att det är en bil framför när man ska ta en fin bild.

Ute på A20 söder ut så lunkade det på tillsammans med lastbilarna. Var inte så spännande att åka, men behövde komma några mil. Svängde av när det inte var gratis längre och började kolla efter nån ställplats. Första var Montcoq. Den fanns inte kvar och blivit en Camping-car plats. Försökte faktiskt skaffa ett kort i automaten, men den övegick till franska när man gick vidare i efter 2 menyn. 4 mil till nästa ställplats I Valence. Men innan så fick en reservdunk på 10 liter hällas i. Vet inte riktigt hur dom tänkte när dom placerade ställplatsen på lilla “ön” nedanför city. Det var omöjligt att nå dit med 5 ton. Väl där så var platsen borttagen.

Ganska snabb hade jag en svans ungdomar efter mej och det kändes inte ok att stå över natten. 3 mil till nästa och nu börjar den mörkna. Här var det välkomnande. Lite svårt var det att svänga in över 90 grader i en kurva. Blev påmind om dragkrok och stödben i backen upp. Gissar att det är en 5 poängsplats. Får se i morgon när det är ljust. Och om jag har bakdelen kvar🙂

Saint-Clair ska vara en fin liten by.