Mot Frankrike

jodå, det regnade hela natten och på morgonen till 10 ungefär. Sen var det dax att förbereda sig för Frankrike. Pratade med en tysk som kom från Valencia. Han hade svängt in och tankat på alla mackar som var öppna (Ca50%). Lite snabbt räknat så skulle jag åka 115 mil i Frankrike. 65 liter rymmer tanken. Sen “råkade” jag ha 3st 20 liters resevdunkar. Det blir 125 liter. Skulle det räcka? Man blir bra nojig när man börjar tänka.

Det fick bli en sväng förbi Bauhaus i Trier och och köpa mer reservdunkar. Det blev 20 liter till. Med totalt 145 lite gav jag mej ut över gränsen vid 14 tiden. Det kändes lite som man lämnade civilisationen. Tyckte att lastbilarna och personbilar körde långsammare. Första macken jag såg var stängd. Började räkna igen om dieseln skulle räcka. Men sen såg jag en mack här och var som var öppen och en liten kö till. Jag lämnade A31 och tog landsvägen.

Det blev många långa rakor över fälten.

Stannade och handlade i en liten stad där jag kunde parkera(Lidl) Lyckade parkera efter gräskant. Tillbaka i bilen var det något brunt på mattan i bilen. Jag hade trampat i hundskit och trampat in på mattorna i bilen. Det luktade inte gott. Men längst bak lukade det diesel. Jodå. En reserdunk hade runnit över i förrådet under sängarna. Jag tror faktiskt hundskiten luktar värst. Det skulle jag få ta tag i senar när jag stannar för natten. Jag tycker det är lite mysigt att glida igen små gamla byar. I mörkret. Dom blir vackra på sitt sätt.

Till sist kl 20, lite sent kan tyckas. Kom jag fram till ställplats som jag hade märk ut. I La selle-en-Hermoy.

2 platser men tömning och vattenfyllning. Elen var bortkopplad. Ska vara en trevlig brödbutik ca 30 meter bort 😀. I morgon blir det tvätt av mattor innan jag kommer iväg.