Bilen hemma igen

Ja, hur gick det med det trasiga hjulagret? Jo vi tog oss upp på båten. Självklart skulle dom ha upp oss högst upp med 3 st 180 graders svängar och lika många av båten. Vi linkade upp till Bengan i Örkeljunga i 81-83 km/h (gick “bäst” i den farten), somnade som klubbade. Jag tyckte att det hade gått bra och inget större morrande från lagret. Efter tömt bilen på vatten så fortsatte vi på morgonen norr ut. Gick riktigt bra och vi trodde att vi nog skulle komma ända hem. Efter långa backen upp efter Norrköping så insåg vi att det inte skulle funka. Än mindre att åka tillbaka till min vinterplats och byta lagret. Lagret gillade inte långa högersvängbackar och nu fladdrade hjulet och det vibrerade i hela framvagnen. Vi var ca 4 mil till vinterparkeringen och vi lämnade motorvägen. Väl frame så var det att ställa husbilen och åka vidare med en personbil sista biten. Hjulager har man så klart ett exta nu förtiden. Så till helgen var det bara att ta tjuren i hornen och åka tillbaka och sätta igång. Har viss vana nu så det gick ganska fort när väl griniga spindelleden väl släppte. Väl på bänken var det bara att pressa ut resterna efter den gamla.

och i med nya.

Nu kunde jag åka sista biten hem, och så var bilen hemma igen efter ett halvår i Spanien. Och nu har den nytt lager igen 🙂