Dag 7

Måste börja med att skriva om en konversation som Micke hade med en försäljare här på Placa Mexico. Micke följde efter Elisabeth runt bland de små stånden som säljer krimskrams på det lilla torget. Han tittar och känner på kvalisorten på ett tygstycke. Då kommer försäljaren fram och vill att Micke ska köpa tyget. Men Micke säger att han inte ska köpa något utan bara följer sin fru. Då viskar försäljaren “or is it your secretary”. Micke ger försäljaren trötta ögat. Vänder och går.

Idag har vi varit på båttur. Vi samlades kl 9.30 och fick flytväst, snorkel, cyklop och simfötter. Därefter var det bara att placera sig i båten.

Vågorna gick höga och det blåste ganska bra, men det var inga problem. Full fart frammåt! Efter en något gungig och skumpig färd var vi framme vid ett rev. Vi fick tvål i cyklopen för att de inte skulle imma och sedan var det hopp i havet. Det första vi träffade på när vi kom ner i vattnet var en sköldpadda. Stranden som vi snorklade utanför hade någon form av frivilligverksamhet för att bevara just sköldpaddor. Innan snorkelturen var slut så hade jag sett 5 olika sköldpaddor.

Nu vankas det middag så jag får skriva mer efter maten.

/Unn