Dag 4-2

Nu sover alla utom tomten som det sägs nu vid juletid. Det är lite svårt att känna att det snart är julafton. Men det finns några tecken, servitriserna i barena (med sin korta kjolar) har fått tomtemössor. Det ser rätt gulligt ut för dom är väldigt korta (140-155). Dom påminner lite om tomtenissar. Sen står det en bagagevagn utanför lobbyn med några julklappar på bredvid palmerna i gräset där det springer ödlor!

Idag har vi åkt bussssssss. och gåtttttt. Det rekommenderades bra skor,jag hade att välja på foppatofflor eller svarta lågskor för för vinterbruk. Det var underbart att komma tillbaka till hotellet och ställa sig barfota på ett svalt stengolv i den luftkonditionerade krimskramsaffären.
Men måste säga att resan var väl värd. Det är aldrig lika fascinerande på tv eller film som att gå runt i verkligheten mitt
i allt.

En av dom 7 nya underverken (det finns en till inuti)

Mellan dem stora “ängarna” på dom gamla vägarna så fick dom som tillhörde maya ha gatustånd. Vissa bitar kändes som gatlopp mellan ståndan.

Vi hade ca 1,5 tim guidad tid och ca 1 tim fritt att uppleva chichen Itza. Frågar man medföljande barn så var det mer än nog. Själv skulle jag vilja haft några timmar till.

På vägen “hem så skulle vi stanna till hos en Mayafamilj. Familjen bestod av mamma, pappa och deras 15 barn, plus dom två älsta barnens män och barn. Det kan ju låta intressant. Men när guiden berättar att dom bor i våra ögon “lite primititvt i djungeln så känns det lite besvärande för min del när vår knallgula turistbuss stannar till vid vägkanten och ca 60 personer väller in i deras “kök” och vidare in på tomten. Tomt och tomt vet jag inte om man kan kalla det. Men det var ändå lite underlig känsla att se alla springa runt med kamrerarna i högsta hugg mellan familjemedlemmarna.

Se och Känn (nej dom fick inte betalt av resebyrån)

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Image Thumbnail

Efter det stoppet på en halvtimme så var det full fart till hotellets All incusive mat och fria barer.

Imorgon är det bad Och sol igen som gäller. Vi hittade ett annat poolområde igår som vi kanske ska vara vid imorgon som ligger en gångvägsbredd från havet med strand och korallrev. Men jag vet inte om vi har fria drinkar och snacks i det området. Det kan ju ställa till problem för då måste vi gå 50-75 meter till den gamla baren/grillen. Det kanske går att lösa med våra förnämliga termossejdlarsmiley

Image Thumbnail

2 reaktioner på ”Dag 4-2

  1. Hahaha, dem använder inte samma som jag har… de lagar tortillabröd med handerna :)Jag ser också är att de bor precis med samma lyxvara som Ronne bor i Barcelo Mayan Hotellet, eller hur Ronne!

Kommentarer är stängda.