Ludwiglust

8’a var vi upp ur sängen för att fixa frukost. 8:30 skulle frallorna levereras. 8:22 var kaffet klart och 8:28 kom frallorna. Tysk ordning, sånt gillar vi. Vid 10 så kom Frun och hämtade nycklarna och vi åkte till nästa mål.

Vi försatte upp mot Schwerin. Lite större vägar som tänkt.

Ibland så hittade Gps’n en liten genväg som vi följde.

Nu förtiden är det lite “svårare” att råka komma på kullerstensvägar som är breddad med grus kant. Troligen en sådan som vi “hittade” här (Väg 15) som var en genväg vid väg 191. I Ludwiglust stannade vi vid en fin ställplats. Det fanns 2 lediga platser av ett tiotal. Vi kom redan 11.20. Det gäller att vara i tid. Solen ville inte riktigt titta fram ännu så vi fick sätta på oss det varmaste vi hade . Det blev ca 15000 steg i parken.

I den parken och delvis skogen kan man vandra omkring 1-2 dagar. Väldigt rofyllt med vattendragen och dammar som fanns överallt. Efter fika i bilen så tog vi en sväng i stan. Men det var inte mycket att se. Eller så hittade vi inte. Vi var in på en turistinformation, men blev inte klokare av det.

På vägen tillbaka till bilen så var orkestern igång framför palatset.

Det blev mat “hemma” idag. Unn gjorde ris med vitlök i grädde och stekt fläskkött. Till det sallad såklart.

Mer hände inte denna dag.

2 reaktioner på ”Ludwiglust

Kommentarer är stängda.