Bibione Italien

Vi har njutit av sol, värme och den mysiga pinjeskogen som campingen ligger i.

10 över 8 så “hoppade”Jag ur sängen. Börjar bli lite väl tidigt. Satt en stund utanför husbilen och uppdaterade mej via mobilen. Gick och köpte bröd i butiken som vi alltid har gjort alla år som vi har varit här. Kl 09:30 så gjort entré vid stranden. Förr släpade vi ner minst 2 parasoller och ett par stolar. Nu en solsäng på hjul med våra badlakan samt väska med smått och gott.

Höger

Rakt ut .

Vänster

Vi var tidiga på stranden. Men det kom inte så väldigt mycket mer. Vi tog en plats i första raden, men efter nån timme så hade Italienarna valt att välja dom närmsta platserna på den fösta raden mot havet. Tänk att det sitter så djupt att vara så nära eller närmst vattnet. I Spanen så fick man rutor att vara i, men här fanns det “stolpar” som man skulle registrera sig vid. Jag tog en promenad efter stranden som italienare gör bort till stan och tillbaka. Det är ca 5 km enkel väg efter standen.

Unn som satt under parasollet tyckte att det var dax att gå upp till bilen efter lite badande. Klockan var mer än siesta.

Som det sak så blev det lite Bibonelunch. Lite lustigt när man ser bilderna, det är inte mycket som skiljer. Lite mer blekt 🙂

2014 i spanien.

Många gånger har byxorna varit på gång att lämna. Som https://camper.ekmans.dk/2018/07/19/sista-dagen-pa-hellas-camping-261/ eller https://camper.ekmans.dk/2016/07/18/bibione-193/

Men dom är med.

Idag blev det ingen pizza som jag hade klurat på lite. Men snabbt övertalad så var jag med på att laga eget på campingen. Vi var iväg till “runda”affären och hittadw en fin köttbit. Passade även på att köpa en kartong med bubbelvin av annan sort som var på “offferta” . Det finns lite utförsäljning nu på vissa affärer som kommer att stänga för i år.

Nu slulle det lagas mat. En grill hade jag slängt ut från bilen för den hade rostat sönder. Men paela grejen och den vanliga gasolgrillen fick jag fram.

Som vanligt när man är hungrig så blir det fömycket. Vi blev mer än mätta.

Idag när vi var nere på stranden och låg och läste bok så försökte jag att anväda mej av “Per-taktiken”. Här ska man vara lite smart och sätta sig ite före (vänster om) mitt mot solen. För vi vet att om en stund är solen lite åt höger, vi blir mindre bruna på vänster sida. För vi orkar inte korrigerar så ofta.

Tänk att varje gång vi åker iväg med husbilen så blir vi lika besvikna när det kommer att skära ex kött. Det började med riktigt hemska knivar frän Ikea 2011 i Campern. Sen fick vi nytt fint knivset av en glad vän från Siba.

Grejen är att vi lagar lika mycket mat och även fin mat på våra resor. Men varje gång det ska skäras upp något fint så har vi försakat att ordna med ordentliga redskap.

När ska vi komma ihåg att fixa bra köksredskp även i husbilen? Det är ofta den mat som vi själva har lagat som är godast, när vi har köpt lokalt.

3 reaktioner på ”Bibione Italien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.