Mörkret

Tänk att man kan vakna för det är varm. Gick upp och satte mig utanför husbilen i solen och den värmde redan. Man skulle kunna tro att man är i Sydeuropa men sitter på en camping i Malung. Vi vevade faktiskt ut markisen till frukosten. Eter frukost så gjorde vi det vi är riktigt bra på, att packa ihop och tömma/fylla vatten på bilen och iväg. Första stoppet var vid Sörsjön för att hälsa på mors lilla Olle

Han hade faktiskt utvandrat till Minnesota i unga dar och fått 9 barn! Sen var det Njupeskärs fallet som gällde. Parkeringen var delvis avstängd för att helikoptern behövde landningsplats som fraktade material till nya broar som hade förstörts. Vi fick parkera på buss parkeringen om vi inte övernattade. Vissa trodde det var camping eller husbilsplats

Det var en välordnad anläggningen med naturum.

Det var mycket folk i all möjlig utrustning. Jag i foppatofflor till vandrare med ryggsäckar, tält och liggunderlag. Leden upp till fallet var välgjorda.

Snön på norra sidan gjorde oss medvetna om att vi var vid trädgränsen.

Vid fallet så var det dax för föreviga.

Tillbaka så passade vi på att dricka lite fjällvatten.

Efter promenaden på ca 4,5 km så rullade vi ner till byn Mörkret och deras minicamping

När bord och stolar var ute blev det quessadias till lunch.

Floden Fulan såg inbjudande ut så det blev flera dopp(20grader).

Det blev en enklare middag med sallad och smakrik ost senare på kvällen. Vi slutade med vin till solnedgången igen.