Jokkmokk

Gårdagen slutade med lite mys. Det är lite svårt att inse att klockan är mer när det inte mörknar ute.

Garagedörren stog öppen natten så det var inte så konstigt att det aldrig sinade på mygg, hur mycket vi slog ihjäl. Det blev inte mycket till sömn den natten. Efter en frukost inne så var dagen ägnad till att åka vidare norr ut. Det skulle bli sämre väder så vi kunde lika gärna åka bil. Strax före Jokkmokk var vi vid polcirkeln. Där stannade vi för att fylla vatten och tömma toan.

I Jokkmokk så passade vi på att tanka. Vet inte när vi får chans att göra det igen. På Ica shoppade vi lite smått och gott. Sen var det dax för bilen att börja strula igen. Men nu var vi beredda. Det finns viss fördel med att ha en bil en längre tid. Man lär känna sin bil. Nu var det första cylindern som började misstända rejält. Det var lagningen i Torrevieja i Spanien förra året som började spöka. Efter ett par minuter vid en parkering så var det löst för stunden. Det dök upp renar på vägen.

Strax ovanför Jokkmokk stannade vi för kvällen och grillade till middag.